Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Dva závody v Rakousku a další na nových okruzích

Dva závody v Rakousku a další na nových okruzích

Carey sešívá kalendář horkou jehlou

Chase Carey včera poprvé potvrdil, že v letošním kalendáři by se mohly objevit zcela nové nebo staronové okruhy. Vedlejším efektem koronakrize mohou být závody v italské Imole, německém Hockenheimu, portugalském Portimão i jinde. V Evropě se zřejmě bude závodit bez diváků, čímž pořadatelům velkých cen odpadají starosti s prodejem lístků a nejspíš i sháněním peněz na gigantické poplatky. Zájem tedy mohou mít všechny evropské okruhy s licencí Grade 1.

"Stojí před námi dvě důležité výzvy. Najít místa, kde bude možné uskutečnit závody, a následně způsob, jak tam včas dostat lidi a vše potřebné," řekl výkonný ředitel Formula 1 Group. "Vedeme rozhovory se všemi našimi pořadateli, ale také s několika okruhy, které nebyly v našem původním kalendáři, abychom nezahodili ani jednu příležitost."

Navíc závod v Imole by se mohl jet týden před nebo po závodě v Monze, čímž by odpadla jedna starost s překročením hranic. Také můžeme spekulovat o dvou závodech v Německu, na Hockenheimringu a Nürburgringu. K Silverstone by se rovněž mohl najít další vhodný britský okruh, ale tam se již jedná o dvou po sobě následujících závodech na jednom místě. A pokud vše půjde podle plánu, sezona začne dvěma závody v Rakousku na Red Bull Ringu.

"Naším cílem je zahájit sezonu víkendem 4. a 5. července v Rakousku a je pravděpodobné, že tam pojedeme i o víkendu 11. a 12. července. Jsme v pokročilé fázi plnění kalendáře evropskými závody až do začátku září, včetně podniků v srpnu, kdy je obvykle volno. Dále bychom měli závodit v Eurasii, Asii a Americe. To bude v září, říjnu a listopadu a v prosinci bychom měli být v Zálivu."

Sezona nejspíš skončí před Vánocemi, ale prý stále existuje i možnost jejího prodloužení až do ledna 2021.

Návrat do Imoly vypadá nadějně, ale byl by bez diváků. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.CZ