Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Carey: F1 patří do Německa a západní Evropy

Carey: F1 patří do Německa a západní Evropy

Formule 1 v Německu určitě ano, ale kde konkrétně?

Chase Carey na rozdíl od svého předchůdce Bernieho Ecclestonea nemá problém veřejně přiznat, že F1 potřebuje závodit v zemích, kde má své kořeny, to jest v západní Evropě. Konkrétně hovořil o Velké ceně Německa, která kvůli problémům s Nürburgringem vypadla z kalendáře sezon 2015 i 2017, protože Hockenheimring neměl zájem začít drahý závod organizovat každý rok. Příští rok je na řadě opět okruh ležící v Porýní, jenže co bude v roce 2019? Generální ředitel Formule 1 je odhodlán F1 v Německu udržet a opět zpopularizovat, ale netvrdí, že to musí být na jejích tradičních okruzích.

"Německo má mimořádnou důležitost," citují Careyho noviny Die Welt. "Německo je největší a nejbohatší země západní Evropy a v našem sportu už má bohatou historii. Náš úřadující mistr je Němec, vítěz Poháru konstruktérů je z Německa. Rádi bychom stavěli na tom, co už v Německu máme, a bez závodu by to samozřejmě nešlo. Musíme ale zjistit, kde a jak to udělat. Chceme růst v Americe a v Asii, ale prioritu musí mít základy tohoto sportu a ty leží v západní Evropě."

Masové popularitě F1 v mnoha zemích brání přechod na placené sportovní televizní stanice, který před pár lety odstartoval Ecclestone a nyní hrozí i Německu. Liberty Media ale upřednostňuje smíšený model, kdy se alespoň pár závodů a sestřihy z dalších dostanou na stanice s plošným pokrytím.

"Nebudu vyjednávat skrz média. Zveřejnění obyčejně vede k neshodám a brání rozhodnutím i vzniku skutečných partnerství," odmítl Carey mluvit o jednáních s německými televizními společnostmi.