Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Formule E smějí do Říma

Formule E smějí do Říma

Závod se patrně uskuteční už v příštím roce.

Formule E míří do další světové metropole. Po souhlasu městské rady už nic nestojí v cestě tomu, aby se v roce 2018 závodilo v Římě.

Bezhlučné monoposty ovšem nebudou kroužit kolem Kolosea nebo na Svatopetrském náměstí, nýbrž na jihu „věčného města“ v obchodní čtvrti zvané EUR, původně postavené pro plánovanou, ale neuskutečněnou světovou výstavu v roce 1942.

Vyhlídka na podnik v Římě je vzrušující,“ nechal se slyšet promotér seriálu Alejandro Agag. „Zejména proto, že na stejném místě se před pěti lety poprvé na veřejnosti představil koncept elektrické formule. Jsme Římu vděčni, že jsme dostali svolení, a to dokonce na pět let dopředu.

Předpokladem pro pořádání jsou dále „ano“ od všech zúčastněných týmů a autorizování trati ze strany FIA, v obou případech by však mělo jít pouze o formality. Agag si současně od tohoto kroku slibuje, že by se mohl stát popudem k případnému vstupu italského jezdce či celé stáje do šampionátu. Zatím to ve Formuli E zkusil s vlastní ekipou jen bývalý pilot F1 Jarno Trulli, dopadlo to ovšem neslavně.