Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas zaskočen rychlostí Ferrari

Bottas zaskočen rychlostí Ferrari

Hamiltonovi dělá vrásky závodní tempo i strategie.

Valtteri Bottas neskrývá překvapení. Na trati v Soči měla první řada, nebo alespoň pole position, patřit Mercedesu. Ten přece má rád dlouhé rovinky a kvalifikace jsou jeho silnou stránkou. Teď ho čeká těžký závod.

"Když jsme letěli do Ruska, očekávali jsme lepší víkend než v Bahrajnu, jenže se to nějak zvrtlo," řekl finský jezdec Mercedesu. "Pro nás je velkým zklamáním, že nejsme na pole position. V kvalifikaci jsme byli lepší než v trénincích, ale nestačilo to. Závod bude odlišným příběhem. Těžko předvídat, ale bude to těsné."

Bottas by chtěl vědět, zda se Ferrari tak zlepšilo, nebo pouze, na rozdíl od Mercedesu, nemá problém s fialovými pneumatikami.

"Před kvalifikací jsme měli jediný problém a to s ultra-měkkými pneumatikami. V kvalifikaci to už bylo lepší, ale teď nevím, jestli rozhodly pneumatiky nebo vůz. Ferrari má velmi dobrý vůz, nepochybně, a pro nás je těžké držet s ním krok."

Ferrari k perfektnímu výsledku dopomohl Lewis Hamilton, který přiznal, že nepodal "optimální" výkon.

"Ferrari bylo prostě nejrychlejší a obyčejně je rychlé v závodě, takže jsem docela zvědavý, jak to bude vypadat po startu," řekl trojnásobný britský šampion. "Rozhodně to bude skutečný závod. Škoda, že jsem v kvalifikaci nebyl na svém optimu. Obyčejně jsem mnohem rychlejší, než jsem byl, takže nyní potřebuji zjistit proč a zapracovat na tom.

Mým cílem samozřejmě bude dostat se dopředu. Můj páteční dlouhý stint byl hodně špatný, ale doufám, že najdu pevnou půdu pod nohama. Bude to závod s jednou zastávkou, takže ze strategického hlediska to bude velmi jednoduché. Trochu se toho obávám, ale jsem odhodlaný podat na trati maximální výkon.