Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel přiznal jezdeckou chybu

Vettel přiznal jezdeckou chybu

Ale je rád, že vůbec dokončil kvalifikaci.

Pár minut po začátku kvalifikace to vypadalo na velké selhání Ferrari, přesněji vozu Sebastiana Vettela. V Němcově voze musela být před kvalifikací vyměněna pohonná jednotka, a když vyjel z boxové uličky a do týmového rádia mechanikům poděkoval za skvěle odvedenou práci, dostal naléhavý pokyn zaparkovat mimo trať a vypnout motor. Bylo pouze šťastnou shodou náhod, že Vettel měl čas požádat o potvrzení příkazu.

"Problém byl jen někde v programu, ale to jsem v té chvíli samozřejmě nevěděl a netušil, co mám dělat. Bez plynu jsem pokračoval v jízdě a požádal o zapakování, abych se ujistil, že jsem pochopil správně. Pokud by mi to bylo potvrzeno, zastavil bych na nejbližším vhodném místě. Jenže jsem právě minul jednu cestu z okruhu. Díky tomu jsem měl čas položit otázku, protože jsem musel projet čtvrtou zatáčkou a hledat další možný výjezd."

Po změně nastavení pohonné jednotky skrz volant se problém vytratil a Vettel pokračoval v jízdě. Pak šlo vše podle plánu až do posledního kola kvalifikace a až do poslední šikany, kterou německý jezdec neprojel ideálně a pravděpodobně tam přišel o pole position ve prospěch Lewise Hamiltona.

"Rozhodlo drobné zablokování kol. Jel jsem tady už tolikrát a poslední šikana mi přesto vždycky dělá problémy."



Mnozí z fanoušků a insiderů F1 se obávali, že velké viditelné úpravy vozu Mercedes v Barceloně započnou méně zajímavou část sezóny s opět dominujícími stříbrnými vozy. Jenže Ferrari, zdá se, udělalo přibližně stejně velký krok vpřed, ačkoli na voze to není vidět.

"S novými díly jsem absolutně spokojený. Možná nejsou tak viditelné a nevzbudily tolik pozornosti, ale fungují."