Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vergne si v Monte Carlu poranil ruku

Vergne si v Monte Carlu poranil ruku

Jeho start v Paříži je vážně ohrožen.

Patrně nejkontroverznějším momentem sobotního závodu Formule E v Monte Carlu byl střet mezi Jeanem-Éricem Vergnem a Nélsonem Piquetem juniorem. Vinu hledají oba shodně u toho druhého.

Horší je, že Vergne si při poměrně prudkém nárazu do zdi pošramotil ruku a jeho start v Paříži, kde seriál pokračuje již tento víkend, je ohrožen. „Zničil mě nejen tenhle závod, ale možná i ten příští,“ postěžoval si pilot týmu Techeetah britskému Autosportu. „Budu se samozřejmě snažit dát do pořádku, ale nevím, jak tělo zareaguje.“

Oba kohouti se střetli ve 21. kole. Vergne dlouho kroužil za Piquetem a hledal skulinku, kterou by se dostal před něj. V inkriminovaném okamžiku se mu to, podle vlastních slov, konečně podařilo: „Předjel jsem ho na brzdy a on sám totálně probrzdil. Moje auto použil jako prostředek k tomu, aby zpomalil a vešel se do zatáčky. Na výjezdu jsme byli vedle sebe a Nélson mě najednou poslal do bariéry.

Brazilec to pochopitelně viděl úplně jinak: „Měl povolit a ne se cpát někam, kde musel vědět, že se nevejde. Teď si myslí, že jsem měl být ohleduplnější, ale já jen hájil svoji pozici!

Ať už to zavinil kdokoliv, smál se, jak už to bývá, ten třetí vzadu. V tomto případě Nick Heidfeld, který se díky tomuto incidentu dostal na stupně vítězů.