Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brawn si vytvořil tým zkušených odborníků

Brawn si vytvořil tým zkušených odborníků

Trojlístek mu pomůže změnit F1 k lepšímu.

Ross Brawn si jako výkonný sportovní ředitel F1 sestavuje malý tým lidí, kteří mu pomohou při hledání nové tváře F1. Brawnovým cílem je sepsat technická a sportovní pravidla, jejichž výsledkem by byly vozy, které budou rychlé a pěkné a zároveň umožní jízdu v těsném závěsu a souboje kolo na kolo. Také by měly zajistit, že mezi špičkou, středem a chvostem pole nebudou tak obrovské rozdíly jako v současnosti. Nové generace vozů se pravděpodobně dočkáme po roce 2020.

A koho si Brawn vybral do svého týmu? Je tam bývalý aerodynamik Williamsu, Toyoty a Lotusu Jason Somerville, který dostal místo šéfa aerodynamiky. Po jeho boku bude pracovat Craig Wilson, který byl závodním inženýrem Jensona Buttona ve Williamsu a později za ním přešel do týmu BAR, z něhož se pak stala Honda a později Brawn GP. Wilson bude pro Brawna pracovat jako šéf výkonnosti vozů. V procesu přijímání nových pravidel má samozřejmě nadále poslední slovo FIA, takže Somerville a Wilson budou vést skupinku, která má úzce spolupracovat s technickým oddělením FIA.

Třetím novým Brawnovým pomocníkem je další jeho bývalý zaměstnanec. Nigel Kerr zastával významnou funkci v managementu týmů BAR a Honda a prý sehrál klíčovou roli při převedení majetku Hondy do Brawnova vlastnictví, čímž vznikl tým Brawn GP, ​​který v jediném roce své existence získal Pohár konstruktérů a s Jensonem Buttonem oslavoval mistrovský titul. Kerr dostal místo finančního ředitele a bude mít na starosti formování finanční strategie pro týmy F1.

"S nadšením vítám tři mimořádně zkušené lidi, kteří se ve F1 osvědčili jako skvělí odborníci," řekl Brawn. "Budujeme tým, který umožní posílení vazeb mezi managementem F1 a dalšími účastníky tohoto sportu, aby se na tvorbě pravidel podílely všechny zúčastněné strany."