Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Strollovi se opakovaly problémy z PlayStation

Strollovi se opakovaly problémy z PlayStation

Týmový kolega ho přivítal v Monaku.

Lance Stroll se v druhém tréninku nevyhnul havárii a způsobil jeho přerušení, když na vrcholu kopce ztratil kontrolu nad zadní částí svého vozu a ten doklouzal až do bariéry. Podle jeho vlastních slov ho ale havárie nijak zvlášť nemrzí, hlavou se mu honí jiné věci. Například, proč má v reálném voze F1 stejný problém jako doma na gauči při hraní videohry.

"Se čtvrtkem jsem byl spokojený, tedy kromě malé havárie krátce před koncem," řekl novinářům osmnáctiletý Kanaďan. "Před sobotními jízdami se musím podívat na pár detailů. Osmá (Portier) a poslední zatáčka jsou dvě místa, kde skutečně potřebuji zlepšení. Zlobí mě to, protože když hraji na PlayStation, tak právě tyto zatáčky nezvládám správně, pak tady reálně jezdím a opět tyhle dvě zatáčky! Nyní budou v centru mé pozornosti, třetí trénink mi ještě dá dostatek času."

Novináři by chtěli pitvat jeho havárii, ale pro Strolla je to prostě normálka. "Prostě jsem to zkusil v rámci hledání hranic možností vozu. Ztratil jsem zadní část vozu, dostal se na špinavou část trati... Typická chyba na městském okruhu. Pokud se v Monaku nedotknete bariéry, tak nejezdíte na limitu. Teď aspoň vím, že jsem tlačil až na hranici a co mám udělat v sobotu."

Zkušený Felipe Massa se svého kolegy opět zastal. "Poprvé v Monaku, to se stává," řekl. "Mnoho lidí havaruje, když je tady poprvé. V takové chvíli je třeba říci: Vítej v Monaku!"