Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Guttierez se rozloučil s Formulí E

Guttierez se rozloučil s Formulí E

Sarrazin se stěhuje, Dillmann přichází natrvalo.

Esteban Guttierez dlouho ve Formuli E nepobyl. Tým Techeetah ho angažoval v dubnu jako náhradu za mizerné výkony předvádějícího Číňana Ma Qing Hua. Odjel tři závody, získal pět bodů a balil kufry.

Po mexickém expilotovi F1 totiž sáhl Dale Coyne Racing z americké série IndyCar. Zaskočí u něj za vážně zraněného Sébastiena Bourdaise.

Uvolněné místo u Techeetahu zaujme Stéphane Sarrazin, dosud činný u konkurenční stáje Venturi. Univerzál, který vyzkoušel ve své kariéře snad všechno, co má čtyři kola a jezdí rychle, má v elektrickém šampionátu za sebou 27 startů a jedno druhé místo – z Long Beach 2016.

V Monaku usazené Venturi díru po Sarrazinovi zacelilo nejjednodušším možným způsobem. Do kokpitu posadí rezervního jezdce Toma Dillmanna. Ten si shodou okolností odbyl premiéru ve Formuli E při předcházejícím podniku v Paříži, v němž obsadil velmi solidní osmé místo.

Pro všechny zainteresované jde o vyhovující řešení. Stéphane bude se svými zkušenostmi pro Techeetah určitě přínosem, zatímco Tom dostává velkou šanci,“ nechal se slyšet šéf Venturi Gildo Pastor.