Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen: Pouze běžný pátek

Räikkönen: Pouze běžný pátek

Vettel si stěžoval na Hamiltona a jeho chyby.

Včera byl ze všech jezdců F1 na trati v Montrealu nejrychlejší Kimi Räikkönen. Na kluzké trati se jako jediný dostal pod hranici 1:13. Ale jak nám sám připomíná, v pátek se žádné body neudělují.

"Potěšilo mě to, ale je to pouze pátek," řekl finský závodník. "Nechci to zbytečně nafukovat. Všechno šlo hladce, takový normální pátek s vozem, se kterým si dobře rozumím. Ale nemáme hotovo, ještě se chceme zlepšit a zabojovat o pole position. Uvidíme."

Zachoval si rychlost objevenou v Monaku, kde po letech opět získal pole position?

"Dnešek nemá s Monakem nic společného. Teď jsme v Montrealu, začal zcela nový víkend! Byl to dobrý den. První trénink nebyl nejlepší, ale v druhém už byl vůz lepší a já se v něm cítil dobře, ačkoliv jsem často narazil na provoz. Ale ještě jsme neudělali všechno, takže to byl běžný pátek."

Sebastiana Vettela nezlobila skutečnost, že neměl stejně rychlé kolo jako Räikkönen, tolik jako nepovedený dlouhý stint v závěru druhého tréninku. V tomto případě je prý viníkem Lewis Hamilton.

"Nelíbilo se mi, že jsem byl za ním uvězněn," řekl Vettel po druhém tréninku. "Chtěl jsem dát pár plynulých kol, abych se lépe sžil s vozem. Jenže Hamilton zpomalil, pak udělal chybu, opět zpomalení, další chyba... Smůla. Vyhazovalo mě to z rytmu, ale nakonec jsem našel, co jsem hledal. Když potřebujete plynulou jízdu a jste uprostřed provozu, tak to není ideální. Ale jsem si jistý, že to nedělal schválně. Pokoušel se o totéž, on také potřeboval porozumět svému vozu, jenže trať byla kluzká a bylo snadné udělat chybu. Já jsem vůz roztočil dvakrát."

"Nechápu, proč si stěžuje, vždyť je to jenom blbý trénink, proboha," řekl Hamilton, když se doslechl o Vettelově problému.