Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Guttierez do IndyCar pospíchal až moc

Guttierez do IndyCar pospíchal až moc

Jeho zmizení z Formule E bude řešit FIA.

Odchod Estebana Guttiereze z Formule E bude mít zřejmě právní dohru. Jeho původní stáj Techeetah je totiž pohnána před tribunál FIA.

Guttierez za Techeetah odjel jen tři podniky a pak zamířil za oceán do IndyCar. V něm nahradil u Dale Coyne Racingu Sébastiena Bourdaise. Jenže během svého přestupu se zřejmě řádným způsobem nevypořádal se závazky vůči dosavadnímu zaměstnavateli.

Techeetah nahlásil změnu v kokpitu až tento pátek, tedy těsně před ePrix v Berlíně. Tím porušil článek 19.1 sportovního reglementu šampionátu, který požaduje dodržení čtrnáctidenní lhůty před dalším podnikem. Stáj se brání vyšší mocí, spočívající v tom, že Gutierrez odmítl nadále plnit ustanovení smlouvy a dostal ji tak do složité situace. Komisaři proto na místě nerozhodli a věc předali k vyřízení do Paříže. Do sídla FIA na náměstí Svornosti se bude muset vypravit i Guttierez, jemuž rovněž hrozí postih.

Tým Venturi, který pro Techeetah uvolnil Stéphana Sarrazina a sám angažoval Toma Dilmanna, ze stejného důvodu dostal pokutu ve výši pěti tisíc eur.