Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Lowe: Massa mohl vyhrát

Lowe: Massa mohl vyhrát

Tlumič připravil tým o výsledek z říše snů.

Technický ředitel Williamsu Paddy Lowe mohl v Ázerbájdžánu po závodě opět jít pod stupně vítězů a těšit se z úspěchu svého týmu. Mladý a málo zkušený Lance Stroll skončil nečekaně třetí a o druhé místo přišel až v posledních metrech posledního kola. Celý Williams měl z výsledku radost, ale Lowe myslel i na to, že Massa před poruchou tlumiče jezdil před Strollem i Ricciardem. Nebýt poruchy, Ricciardo by po restartu závodu v 23. kole nepředjel oba bílé vozy najednou a zkušený Brazilec se po zbytek závodu mohl úspěšně bránit útokům jezdce Red Bullu. Rychlost na konci dlouhé hlavní rovinky by mu nejspíš nechyběla a jinde se v Baku předjíždí velmi těžko.

"Byla to porucha části našeho systému tlumičů. Totálně se zablokovalo zadní zavěšení kol, na maximální světlé výšce," ozřejmil Lowe. "Po restartu to bylo s Danielem těsné, ale ten problém byl na Felipeho voze od chvíle, kdy opustil boxovou uličku. Teď už víme, že k tomu došlo, když safety car vedl pole do uličky. V datech jsme to nemohli zpozorovat, ale je to věc, která by se beztak nedala opravit během červené vlajky. Neměl rychlost, proto ho Daniel mohl předjet před první zatáčkou.

Lewis jel z prvního místa do boxů a hned potom dostal Sebastian penalizaci. Když si to poskládáte dohromady, Felipe mohl být v čele závodu a v cíli stát na nejvyšším stupínku. Nic není jisté, do konce závodu ještě zbývalo hodně kol, ale rychlost na to měl, mohl si tu pozici ubránit."