Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Miliardář rezervistou týmu Formule E

Miliardář rezervistou týmu Formule E

Branson bude v New Yorku třetím jezdcem DS Virginu.

Ne, tohle není vtip. Tým Formule DS Virgin skutečně oficiálně oznámil, že jeho rezervním jezdcem pro e-Prix v New Yorku bude miliardář Richard Branson. Šance, že by se svezl po Manhattanu, je však mizivá.

Branson je zakladatelem a spolumajitelem stáje a hodlá za oceánem převzít úlohu, kterou dosud zastával Alex Lynn. Ten se dočká ostrého nasazení, protože kmenový pilot José-María López se musí ve stejném termínu zúčastnit podniku WEC na Nürburgringu.

Doslechl jsem se o vzniklé situaci a nabídl svoji pomoc. Jak známo, miluji výzvy. A já, Sam (Bird) a Alex jsme tři srdnatí Britové, kteří ji v New Yorku přijmou,“ uvedl výstřední majitel obří Virgin Group, který je podobnými kousky známý. Před lety, když byl ještě s Virginem činný ve F1, se vsadil se šéfem Lotusu Tonym Fernandesem, který podobně jako on vlastní leteckou společnost. Sázka se týkala toho, čí tým dosáhne lepšího umístění, a prohrávající musel dělat stevarda na některém letu konkurenta! Černý Petr připadl Bransonovi a ten neváhal ani chvíli. Pasažéři se pak moc divili, kdože jim to rozváží jídlo.

Tentokrát nicméně zřejmě všechno zůstane v teoretické rovině. Jednak je Bransonovi už 66 let, a hlavně nemá za žádných okolností nárok na získání tzv. e-licence, která je pro účast v závodě nutná. Jako marketingový tah ale dobrý…