Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Turvey a Piquet zůstávají v NextEV

Turvey a Piquet zůstávají v NextEV

Stáj však možná čeká další přejmenování.

Za tým NextEV pojedou i v příštím roce Formuli E Oliver Turvey a Nélson Piquet junior. Otázkou však je, zda to bude ještě pořád NextEV.

Oficiální potvrzení prodloužení smluv s oběma piloty sice ještě nepřišlo, ale několika novinářům to sdělil šéf stáje Gerry Hughes: „Oba mají platné kontrakty, oba zůstávají.“

S názvem je to složitější. Tato squadra byla ostatně i dříve proměnlivá jako chameleon. „V minulosti jsme neustále měnili jméno, image a personál. Takhle už to dál nejde,“ vyjádřil se Hughes.

Zřejmě má pravdu. Původní China Racing se transformoval na NextEV TCR a ten na NextEV NIO. Teď se proslýchá, že v budoucnu to bude jen NIO (jde o hlavního sponzora, čínskou start-up společnost).

Prakticky vždy současně došlo k úplnému překopání struktury. „Je to sice pořád stejný tým, ale kromě obou jezdců v něm pracují už jen tři lidé z loňské sestavy. Všichni ostatní jsou noví,“ posteskl si Hughes, jenž v únoru nahradil na nejvyšším postu zesnulého Martina Leache. Za těchto poměrů samozřejmě výsledky nepřicházejí.