Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez je před sezonou 2018 volný

Pérez je před sezonou 2018 volný

Chtěl by do Ferrari.

Sergio Pérez ve Velké Británii potvrdil, že jeho kontrakt s týmem Force India skončí spolu se sezonou 2017. O jeho odchodu do jiného týmu se mluvilo už loni, když hodlali odejít jeho sponzoři. Vedení týmu ale mělo pevnější nervy, trvalo na dodržení Pérezova kontraktu a spolu s ním si udrželo i jeho sponzory. Už příští rok ale může být všechno jinak. 27letý jezdec cítí, že je nejvyšší čas přestoupit do velkého týmu a začít bojovat o vítězství.

"Ještě je příliš brzy o tom hovořit," řekl Pérez. "Ale mohu říci, že na příští sezonu nemám žádnou smlouvu."

S nadějí hledí hlavně na červené vozy, protože patřil do Ferrari Driver Academy. Trpělivost ale nebyla silnou stránkou mladého Mexičana. Přijal nečekanou nabídku McLarenu, stejně nečekaně o své místo přišel po jediné sezoně a od té doby závodí za Force India. "Dnes víme, že ve F1 můžete vyhrát pouze ve voze Mercedesu nebo Ferrari. Nejlepším týmem je asi Ferrari, ale musím počkat, jaké budou možnosti. Možná v srpnu nebo v září si budu moci udělat jasnější obrázek."

Přestože se zatím na přestupovém trhu nic nehýbe, Pérez vidí hromadu možností.

"Teď je tu obrovské množství příležitostí. Řekl bych, že více než v předchozích letech. Bude zajímavé sledovat vývoj na přestupovém trhu, protože možností je opravdu hodně."