Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo zítra nebude brát ohledy

Ricciardo zítra nebude brát ohledy

Verstappen se dostal z pořádné šlamastiky.

Daniel Ricciardo měl pátek z říše snů. Nové díly na jeho voze okamžitě fungovaly báječně, v pátek byl nejrychlejší v obou trénincích, neměl žádné problémy a začátek třetího tréninku vynechal prostě proto, že správné nastavení pro závod už měl, takže nebyl důvod zbytečně pálit benzín. Když pak vyjel na trať, po par minutách se vypnul displej volantu a vůz RB13 zůstal stát na okraji trati. Bez nácviku kvalifikace dnes obsadil poslední ze šesti míst vyhrazených jezdcům nejsilnější trojky, ale hodlá se probít vpřed. Bez ohledu na to, že na Hungaroringu se predjíždí těžko.

"Najdeme způsob, jak být zítra rychlí. Pokud můžeme získat pozici na trati, můžeme si sami pomoci. Bude to zábava. Nejsem si jistý, že mi tu po závodě zůstanou nějací kamarádi, ale to mi nevadí," vzkazuje Ricciardo především jezdcům Ferrari a Mercedesu. "Jsem na chvostu skupinky, takže si musím prorazit cestu vpřed. Pokud se mám posunout vpřed, musím předvést pár dobrých manévrů. Nepotřebuji všechno získat na startu. Už jsem tu nejednou předjížděl, vím jak na to. Pokud budu zítra tak nabuzený, jako jsem dnes, tak to dám."

Verstappen včera nedokázal najít správný recept na rychlé kolo a také v posledním tréninku překonal Ricciardův základní čas až v samém závěru, při nácviku kvalifikačního kola. Není divu, že dnes je spokojený i s pátým místem.

"Prostě jsem na to dlouho nemohl přijít. Měl jsem nedotáčivý nebo přetáčivý vůz v místech, kde to vůbec nemám rád," řekl Verstappen. "Ve srovnání s Danielem, který byl včera nadšený... Udělali jsme mnoho změn a byla to fuška. Řekl bych, že to byl jeden z nejtěžších víkendů celé mé kariéry v F1. Teď jsem spokojený i s pátým místem. Včera jsem s vozem vůbec nebyl spokojen, takže jsem rád, že teď byl takový, jaký byl. Ještě v posledním tréninku jsem nemohl najít správné nastavení, otočilo se to až v kvalifikaci."