Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso: Sedmé místo nestačí

Alonso: Sedmé místo nestačí

McLaren obsadil čtvrtou řadu.

Fernando Alonso v den svých 36. narozenin zopakoval svůj letošní nejlepší kvalifikační výsledek. Sice byl osmý nejrychlejší, ale díky penalizaci Nika Hülkenberga se posunul na sedmé místo. Z pohledu výsledků McLarenu v posledních sezonách to byl skvělý výkon, tedy až na toho Hülkenberga, jenže Alonso se z něj odmítá těšit a už vůbec nechce mluvit o pěkném dárku k narozkám.

"Startovat ze sedmého a osmého místa bylo naším prvním velkým cílem pro tento víkend. Je příjemné, že jsme to dokázali, ale už jsem dostal i hezčí narozeninové dárky," řekl dvojnásobný mistr světa. "Už jsem tu vyhrál, byl jsem na stupních vítězů, takže sedmá startovní pozice... Věděli jsme, že to můžeme dokázat, protože na této trati je výkon motoru méně důležitý. Ale jsme daleko za nejlepšími. Snad to zítra bude zábavný závod. Za oponou se teď děje hodně věcí důležitých pro sezonu 2018, takže můžeme doufat, že příští rok budeme moci bojovat o pole position, ne o sedmé místo."

Stoffel Vandoorne byl o více než 3 desetiny sekundy pomalejší než jeho zkušenější týmový kolega, ale s osmým místem byl zcela spokojený.

"Dnes jsme z vozu dostali snad všechno," řekl Belgičan. "Celý víkend to vypadalo, že budeme silní, tak je dobře, že jsme oba vozy dostali do Q3 a byli rychlí i v kvalifikaci. Měl jsem rychlý vůz, v zatáčkách byl opravdu skvělý. Řekl bych, že dnes jsme z našeho balíku dostali maximum. Ale závod je až zítra. Oba vozy mohou získat body. Celý víkend jsme byli rychlostně mezi deseti nejlepšími, takže se zdá, že jsme tu opravdu silní."