Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton by rád závodil za Williams nebo Ferrari

Hamilton by rád závodil za Williams nebo Ferrari

Ale co ony mají a Mercedes nemá?

Pokud Sebastian Vettel odejde z Ferrari, tak jedině kvůli přestupu do Mercedesu. Více médií informuje o jeho snaze vyjednat s Maranellem jednoroční prodloužení kontraktu, aby po sezoně 2018 mohl nahradit Lewise Hamiltona. Na dveře kterých týmů by v takovém případě zaklepal britský jezdec?

"Pokud bych měl přestoupit, pokusil bych se to, co funguje tady, implementovat někde jinde. Ale opravdu bych se do toho chtěl pustit? Mám to zapotřebí?" položil Hamilton řečnickou otázku. "Samozřejmě jsou v F1 kromě Mercedesu i jiné týmy, které moc obdivuji. Stačí pomyslet na Williams a jaké by to bylo, kdybych byl součástí jeho návratu mezi špičku, jenže nejsem čaroděj. Netuším, jak dlouho to potrvá a zda je to vůbec ještě možné, pouze obdivuji Franka a tým Williams s jeho historií.

Neexistuje žádný tým, kromě Ferrari, který by pro mě ještě mohl být zajímavý. Jenže teď jsem tu a miluji tento tým, lidi, se kterými pracuji, a to, co reprezentuje tato společnost. Jsem tady šťastný. Přiznám se, když jsem šel do tohoto týmu, ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré. Nemluvím jen o výsledcích, ale také o prostředí. Ani ve snu by to nemohlo být lepší a jsem si stoprocentně jistý, že takové prostředí není v žádném jiném týmu. O tom ani v nejmenším nepochybuji.

Kromě toho, žádný jiný tým se o své jezdce nepostará tak jako Mercedes. Proto by bylo obtížné otočit se a zavřít za sebou dveře. Pokud jednou odtud odejdu, tak to bude znamenat, že končím se závoděním. Mercedes se o své jezdce stará. Účast na akcích, vystupování v reklamách, (po skončení kariéry) pokračujete jako ambasador značky. Každý jezdec na světě by si pořádně rozmyslel, zda to všechno chce zahodit.
"

Asi víme, o čem Hamilton mluví. Má pohádkový plat, Mercedes nedohlíží na to, co dělá mezi závody, může si dovolit vynechat eventy jako F1 živě v Londýně a pozice ambasadora této automobilky je tak lákavá, že Nico Rosberg se na ni vrhl hned po získání mistrovského titulu. Snad pouze Ferrari by mohlo nabídnout ještě více, pokud by opravdu chtělo.