Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Di Grassi: Formule E by měla být průkopníkem

Di Grassi: Formule E by měla být průkopníkem

Nesmí ale rozhodovat jen kvalita vozu.

Úřadující mistr Formule E Lucas di Grassi se nedomnívá, že by šampionát měl soupeřit s formulí 1. Jeho přínos vidí jinde.

Formule E musí sehrát roli průkopníka ve světě motosportu,“ vysvětloval pilot Abtova týmu v rozhovoru s německým novinářem Dieterem Renckenem. „Současně se snažme, aby to bylo zábavné pro lidi.

Brazilec se vyjádřil i k často diskutované otázce kontroly nákladů: „Je třeba najít takovou formu vývoje technologií, aby to nezpůsobilo rozpočtovou explozi. Potřebujeme auta, s nimiž půjde vítězit, i když po technické stránce nebudou identická.“ Dlužno však dodat, že tento požadavek není naplněn ani v současnosti, kdy v uplynulém ročníku polovině závodů dominoval Renault e.dams a naopak řada stájí vůbec nestačila.

S dalším problémem, čím nahradit taktický prvek spočívající ve výměně monopostů, si Di Grassi rady neví: „Přesně vám to nepovím. Nemusíme měnit pneumatiky, nedoplňujeme palivo. Mělo by to být něco smysluplného, co nebude mást diváky.“ Zároveň se vyslovil pro spravedlivější systém při přidělování dodatečné energie, tzv. FanBoostu.