Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Haasu by se mladí jezdci Ferrari nevyplatili

Haasu by se mladí jezdci Ferrari nevyplatili

F1 je tak drahá, že brát paydrivery nedává smysl.

Gene Haas prohlásil, že F1 je příliš drahá na to, aby v jednom z jeho dvou vozů jezdil platící závodník. Možná nemyslel přímo Antonia Giovinazziho nebo Charlese Leclerca, ale zaučovat nováčky za slevu na motory Ferrari také nebude.

"Ne. Nemyslím tím, že jsme tuto možnost zcela vyloučili, ale jako obchodní model by to absolutně nefungovalo," řekl americký podnikatel, jehož tým je na technické podpoře Ferrari přímo závislý a financuje ji z peněz své společnosti Haas Automation. "Není tajemstvím, že pouze absolvování sezony stojí 60 milionů dolarů na jeden vůz. Takže pokud vám někdo, nemusí to být Ferrari, nabídne svého jezdce a 5-6 milionů, jste 55 milionů v minusu. My to vidíme tak, že pokud chceme vydělat, potřebujeme body. To je náš obchodní model. A myslím si, že Ferrari to respektuje."

Když Haas oznámil, že si příští rok ponechá poměrně zkušenou jezdeckou dvojici Romain Grosjean/Kevin Magnussen, tým Sauber nečekaně stopl jednání s Hondou a podepsal nový kontrakt s Ferrari. Je téměř jisté, že příští rok alespoň v jednom z jeho vozů uvidíme mladého závodníka z Ferrari Driver Academy.