Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Frank Williams přirovnal Webbera k M. Schumacherovi

Frank Williams přirovnal Webbera k M. Schumacherovi

Je si vědom toho, že ve formuli 1 musí teprve něco dokázat.

Mark Webber ještě nestihl odjet ani jeden závod pro Williams BMW, ale už si od svého šéfa Franka Williamse vysloužil pořádnou pochvalu, když jej přirovnal k Michaelu Schumacherovi.

Frank Williams jej porovnal i s jinými legendami formule 1, jakými byli například Alain Prost či Nigel Mansell.

"Je velmi soustředěný, fit a připomíná mi toho dalšího v červeném voze [sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera - pozn. autora], který je také plně zapojen sedm dní v týdnu - a to my máme rádi," řekl Frank Williams.

"Je pravý opak Alana Jonse a tak trochu jako Nigel Mansell a Alain Prost dohromady. Má jasný cíl a odhodlání, podobně jako Mansell, a hodně přemýšlí, jako Prost."

Alan Jones byl mistrem světa s Williamsem v roce 1980. Byl znám pro svůj nekompromisní přístup k závodění a otevřenou mysl. Shodou okolností je to poslední Australan, co vyhrál velkou cenu.

Podle Franka Williamse také Mark Webber říká, co si myslí, ale úplně jinak, než tomu bylo za starých časů. Webber je taktéž dobrý týmový hráč, tráví dlouhé hodiny v továrně, a podle Williamse si je vědom toho, že ve formuli 1 musí teprve něco dokázat.

"Ještě jsem ve formuli 1 mnoho nedokázal," řekl dnes Mark Webber. "Nedosáhl jsem toho co Nick. Testování je jedna věc, závodění druhá. Ještě toho musím hodně dokázat."