Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vandoorne: Můj nejlepší závod ve formuli 1

Vandoorne: Můj nejlepší závod ve formuli 1

Alonso na první nebodované pozici

Stoffel Vandoorne zopakoval výsledek z minulého závodu a svůj monopost dovezl do cíle opět na sedmé pozici. Fernando Alonso už tak dobrý závod neměl a do cíle dorazil na první nebodované pozici. Kvůli tomu ho tak Vandoorne dokonce přeskočil v průběžném pořadí jezdců.

Byl to dnes těžký závod. Ve druhé zatáčce po startu se přede mě dostali oba jezdci Williamsu a ztratil jsem několik pozic. Dostal jsem se do skupiny jezdců, kteří byli pomalejší než já, ale nepodařilo se mi je předjet. Ztratil jsem takto mnoho času. Škoda, nebyl to dnes nejpovedenější závod,“ vysvětloval příčiny svého nezdaru Fernando Alonso.

Jeho týmový kolega byl pochopitelně ze svého výsledku nadšený. „Mohu říct, že toto byl můj nejlepší závod ve formuli 1. Celý víkend jsem se cítil silný. Po získání sedmé pozice na startovním roštu jsme si nebyli jistí, na jakém místě bychom mohli dnes dojet. Získat sedmé místo je skvělý výsledek. Měl jsem výborný start, ale bylo mi jasné, že udržet za sebou oba vozy Force India a Williamsu bude velmi těžké. Ale pouze Pérezovi se přede mě podařilo dostat. Od tohoto okamžiku jsem měl skvělé tempo, jel jsem každé kolo na maximum a snažil se uddržovat náskok na Strolla. Jsem velmi šťastný!