Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jezdci McLarenu nečekají, že si své pozice udrží

Jezdci McLarenu nečekají, že si své pozice udrží

Když se radost mísí se skepsí

Pár týdnů po oficiálním oznámení rozchodu McLarenu s Hondou zajel Stoffel Vandoorne svou nejlepší kvalifikaci, a to na místě, kde se nedá říct, že výkon motoru není důležitý. Před Vandoornea se v Sepangu samozřejmě dostali jezdci tří top týmů (kromě Sebastiana Vettela), ale kromě nich už jen Esteban Ocon z Force India. Fernando Alonso nezajel tak dobré kolo, ale i on se dostal až do finálové části kvalifikace. Oba závodníci však očekávají, že si své pozice neudrží.

"Opravdu jsme vůbec nečekali, že se dostaneme tak vysoko. Mohli jsme doufat v postup do Q3, ale překvapilo nás, že bojujeme o sedmé místo," řekl Vandoorne, kterému k pozici nejlepšího ze středu pole chybělo jen o málo více než desetina sekundy. "Celá kvalifikace vlastně proběhla zcela bez problémů. Neudělal jsem žádnou chybu a tlačil jsem v každém sektoru každého kola. Na tomhle typu okruhu jsme více ani dosáhnout nemohli. S mojí dnešní rychlostí jsem velice spokojený. Obyčejně jsme lepší v jednom kole než v závodním tempu, takže očekávám, že zítra to bude těžší. Ale alespoň máme pozici na to, abychom mohli závodit."

Alonso je stejně skeptický.

"S tímto výsledkem jsem spokojený stejně jako s tím, jak se vyvíjí celý víkend. Ale zítra bude náročné udržet si pozici z kvalifikace. Víme, že naše závodní rychlost není tak dobrá jako kvalifikační, takže pokud nezaprší, možná se budeme trochu trápit. Ale pokud by zapršelo, tak by nám proměnlivé podmínky pomohly. Rychlost nám tento víkend nechybí a dostat na takovém okruhu oba vozy do Q3 je velmi dobrým znamením."

Výkonný šéfinženýr Hondy neskrýval spokojenost.

"Je velmi dobré dosáhnout takového výsledku. Ukazuje naši konkurenceschopnost na okruhu, kde je důležitý výkon motoru. S naší pohonnou jednotkou opět nebyly žádné problémy a uděláme vše pro to, aby to tak zůstalo i zítra," řekl Jusuke Hasegawa.