Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vandoorne se nevzdává

Vandoorne se nevzdává

McLaren ho posílá zaklepat na bránu Toro Rosso

Stoffel Vandoorne nebude příští rok závodit za McLaren. Další čtyři velké týmy již mají jezdecké dvojice oznámené a o zbývající kokpity vede nelítostný boj několik mladých i osvědčených závodníků. Nezáviděníhodná situace, ale jeho management už stihl oznámit, že bude bojovat.

"Dobré je, že situace je již oficiálně oznámena a přehledná," řekl manažer Stoffela Vandoorna Alunni Bravi v rozhovoru pro La Derniere Heure. "Zůstávám klidný a jsem přesvědčen, že bude mít místo závodního jezdce, ne náhradníka. Stoffel je excelentní jezdec se dvěma lety zkušeností získaných v trápícím se týmu. Také se toho hodně naučil od Fernanda Alonsa, pro kterého byl jedním z nejlepších týmových kolegů."

Z vyřčeného se nezdá, že Bravi má reálný plán, jak svého svěřence dostat do konkrétního týmu. Pomoci, alespoň slovně, se přitom snaží i Zak Brown.

"Rozhodně nepochybuji, že je jezdcem kalibru F1. Kdybych byl v Toro Rosso a měl dva volné kokpity, ihned bych vzal Stoffela. Je to úžasný jezdec, ale my teď hledíme především do budoucnosti a Lando je hvězdou zítřka. Stoffel mohl excelovat, kdybychom mu dali lepší závodní vůz," řekl generální ředitel McLarenu, od kterého to ale nevyznívá stoprocentně upřímně. Sám měl dvě volné sedačky, ale ještě před Landem Norrisem dal smlouvu Carlosi Sainzovi, odchovanci Toro Rosso.