Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vandoorne promluvil o životě v McLarenu

Vandoorne promluvil o životě v McLarenu

S Alonsem v týmu to nováček neměl lehké

Belgický závodník Stoffel Vandoorne loni ve F1 chyběl a určitě se nevrátí ani tento rok. Místo toho závodí ve formuli E za tým Mercedes a aktuálně drží první místo v průběžném pořadí. Na život v týmu McLaren a po boku Fernanda Alonsa nevzpomíná v dobrém.

"Nikdy jsem neměl problém přímo s ním, jenže on vždy dostal vše, co si zamanul," prozradil Vandoorne. "V týmu měl dva, tři lidi, kteří měli na starosti, aby vždy bylo vše tak, jak Fernando chce. Tým mu dal veškerou podporu, neomezenou moc.

S lepšími nástroji není tak těžké mít kvalitnější výsledky než týmový kolega. Statistiky říkají, že jsem nikdy nedokončil závod před ním. Často jsem ale byl těsně za ním. McLaren mi nikdy otevřeně nezakázal být v cíli před Fernandem, ale během závodu téměř vždy požadoval, abych ho nechal předjet."

Vandoorne také nazval F1 světem lží, kde každý kope pouze za sebe, a řekl, že život jezdce FE mu vyhovuje: "Formule 1 zůstává nejdůležitější sérií, ale formule E je hned za ní. Jezdecky je to tu mimořádně vyrovnané. Mnozí jezdci mají zkušenost s F1, jiní tam podle svých výsledků mohli být."

Spolu s Vandoornem stojí na startech ePrix i Brendon Hartley, Lucas di Grassi, Jean-Éric Vergne, Felipe Massa, Sébastien Buemi, Jérôme d'Ambrosio a Pascal Wehrlein. Jeho týmovým kolegou je Nyck de Vries, úřadující šampion F2, kterému se nepodařilo najít místo ve F1.

Závodění vedle hlavní hvězdy týmu jeho kariéře neprospělo.