Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vandoorne se loučí s F1

Vandoorne se loučí s F1

Hartley a Sirotkin nejspíš také

Formuli 1 neopouští pouze velezkušený Fernando Alonso, dvojnásobný mistr světa, ale i jeho mladý týmový kolega. McLaren již Stoffela Vandoornea nechce a zájem neprojevil ani žádný jiný tým, takže se stěhuje do formule E.

"Moje poslední velká cena v overalu McLarenu bude jistě velmi emocionální, ale zároveň vím, že je správný čas říci: Tak se mějte! a uzavřít tuto kapitolu," řekl 26letý Belgičan, šampion GP2 z roku 2015. "Těším se na další výzvu, která začne už za pár týdnů."

Závod v Abú Zabí bude pravděpodobně posledním v F1 i pro Brendona Hartleye. Vedle Pierra Gaslyho v nováčkovské sezoně moc nezaujal a Red Bull dělá vše pro to, aby do Toro Rosso získal Alexandera Albona, který by jinak závodil ve formuli E za tým Nissanu.

"Bude to poslední závod sezony a jdu do něj v pozitivní náladě. Mám silný konec roku, v posledních pár závodech jsem podal dobré výkony, ačkoliv vůz nebyl vždy dost rychlý na zisk bodů. S mou relativní rychlostí a zlepšením během celé sezony mohu být spokojený. Těším se na víkend a na dobré zakončení ročníku," řekl 29letý Novozélanďan, stále ještě úřadující šampion WEC.

Velkou šanci "přežít" nemá ani Sergej Sirotkin. Existují eventuality, že zůstane, nebo že ho nahradí Esteban Ocon. Zahraniční média ale píší, že Williams už zítra oznámí povýšení Roberta Kubici z testovacího na závodního jezdce.

"Je velmi nepříjemné číst o tom v novinách," řekl 23letý Rus. "Jak jsem již několikrát řekl, do této sezony dávám mnohem více, než lidé vidí. A to poslední, co bych chtěl, je, aby někdo druhý posbíral plody mé práce. Je zřejmé, že tento rok jsme pracovali na budoucnosti, výsledky se mají dostavit napřesrok. Byl bych moc zklamaný, kdybych o to přišel."

S F1 se rozloučí i 28letý Marcus Ericsson, kterého se Sauberu podařilo nahradit Kimim Räikkönenem. Švédský jezdec se rozhodl pokračovat v IndyCar.