Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vandoorne pošetřil pneumatiky, dojel a skóroval

Vandoorne pošetřil pneumatiky, dojel a skóroval

McLaren: Každý bodík potěší

McLaren si z Mexika odváží čtyři body zásluhou Stoffela Vandoornea. Po kvalifikaci byl sice v lepší pozici pro zisk bodů Fernando Alonso, jenže na trati zůstal pouze tři kola. Tým si bezprostředně po závodě nebyl stoprocentně jistý, ale únik vody ze systému pravděpodobně zapříčinily úlomky předního křídla z auta Estebana Ocona, které se pod Alonsův vůz dostaly v prvním kole úplnou náhodou, aniž byl přímo zapojen do jeho kolize s jedním z renaultů.

"Vůbec jsem necítil, že by s vozem něco nebylo v pořádku, ale úlomky z Oconova vozu se zřejmě dostaly, kam neměly, a zapříčinily odstoupení ze závodu. Pravděpodobnost, že se něco takového stane, je asi tak milion k jedné," vysvětloval Alonso (nedojel), pro kterého je to čtvrtý nedokončený závod z posledních sedmi. "Je mi to líto, protože jsem chtěl zůstat v závodě, ale za pár hodin mi, díky ohromné ​​podpoře mexických fanoušků, zůstanou pouze hezké vzpomínky na emotivní neděli."

Vandoorne vyzkoušel jednozastávkovou strategii, stejně jako Daniel Ricciardo nebo Carlos Sainz, ale na rozdíl od nich se dostal až do cíle. Marcuse Ericssona předstihl v závodě a odpoutal se od něj i v šampionátu jezdců, v němž si čtyřmi body vylepšil své skromné bodové konto.

"S dneškem mohu být plně spokojený," řekl Vandoorne (8. místo). "Do tohoto víkendu jsme vložili velké úsilí, velmi poctivě jsme pracovali na volbě strategie, protože jsme věděli, že bychom tady mohli získat body. Jsem ohromně rád za osmé místo i za body, které jsou důležité pro Pohár konstruktérů. Ještě si užijeme poslední dva závody sezony."

Alonso je ve španělsky mluvícím Mexiku jako doma