Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso se rychle rozloučil s evropskými fanoušky

Alonso se rychle rozloučil s evropskými fanoušky

McLaren: Druhý závod bez bodu v řadě

Tým McLaren dosud pořádně nevysvětlil, proč se na rychlých tratích trápí ještě více než ostatní týmy s motorem Renault. Každopádně bodovaná pozice na začátku závodu byla pro Fernanda Alonsa (nedokončil) příjemným překvapením, zatímco odstoupení, pravděpodobně pro poruchu elektroniky, bylo o to těžší.

"Tento víkend jsme byli mnohem lepší, než jsme očekávali a myslím, že jsme dokonce mohli získat body. Takže je škoda, že jsme odstoupili tak brzy po startu závodu," litoval Alonso, pro kterého to byla poslední velká cena na evropské půdě (nepočítáme-li vzdálené Soči).

"Původně jsme měli v plánu, že ve Spa nebo tady vyměníme motor, abychom dostali penalizaci dříve, než přijdou tratě, které by nám měly sednout lépe. Překvapilo nás, když jsme na tom nebyli až tak špatně, ale nakonec jsme nezískali ani bod a penalizace je stále před námi, takže nás to bolí dvojnásob."

Ještě před pár lety by se s Alonsem loučily desetitisíce tifosi

Stoffel Vandoorne (12. místo) dojel až do cíle a porazil řadu soupeřů. Ale většina z nich zůstala před ním a McLaren tak Monzu opouští bez bodu.

"Měli jsme poměrně dobrou rychlost," řekl belgický závodník. "Uvízli jsme za Sauberem, Pierrem (Gaslym) a Nikem (Hülkenbergem), ale díky strategii se nám vydařil undercut. Předem jsme věděli, že Spa a Monza budou dva těžké závody, ačkoli ten druhý nakonec nebyl tak špatný, jak jsme čekali. Další zastávkou je Singapur. Tam snad budeme konkurenceschopnější."