Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mercedes se o své jezdce podělí s McLarenem

Mercedes se o své jezdce podělí s McLarenem

Nečekaný návrat Stoffela Vandoornea?

S blížícím se druhým pokusem o zahájení sezony 2020 a přetrvávajícími obavami, že by se jezdec mohl nakazit nemocí Covid-19, se do popředí dostává téma rezervních pilotů. Takový borec má nepříjemnou povinnost marnit své víkendy zahříváním lavičky náhradníků, ale pokud má závodní jezdec smůlu a nemůže nastoupit do závodu, náhradníka čeká start ve velké ceně. Jak jsme si všimli v březnu, McLaren neobsadil místo rezervního pilota.

Jak se dozvěděl web Race Fans, důvodem je, že si plánuje jezdce půjčit. Loni měl dohodu se svým dodavatelem motorů Renaultem, že mu v případě potřeby půjčí Sergeje Sirotkina. Letos uzavřel stejnou dohodu, jenže už s budoucím dodavatelem motorů, tedy Mercedesem.

A jelikož hlavním náhradníkem Mercedesu je Stoffel Vandoorne, Belgičan by se shodou okolností mohl vrátit do týmu, který ho přivedl do F1 a po dvou sezonách vyhodil. Vandoorne je však zároveň závodníkem týmu Mercedes ve formuli E a kdyby se i elektrické sérii před koncem roku podařilo rozjet svou sezonu, nemusel by být vždy k dispozici ve správném časovém pásmu. V takových případech bude připravený druhý náhradník Esteban Gutiérrez. Mexičana si pamatujeme z dob jeho působení v týmu Sauber, ale hlavně kvůli nepříliš oslnivým výsledkům v barvách Haasu.

Nečekaná shoda okolností může zařídit návrat ztraceného syna Stoffela Vandoornea. Foto: McLaren

Zdroj: FORMULE.CZ