Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sainzovým kolegou u McLarenu bude napřesrok Norris

Sainzovým kolegou u McLarenu bude napřesrok Norris

Vandoorne ještě dojezdí sezonu

Nejprve se rozloučil Stoffel Vandoorne. A potom McLaren oficiálně potvrdil, že jeho pilotem v sezoně 2019 bude skutečně osmnáctiletý Lando Norris. Vytvoří jezdeckou dvojici s Carlosem Sainzem.

Belgičanův konec se očekával. Dokonce se přetřásala možnost, že bude odejit ještě v průběhu letošního ročníku. Nakonec ale absolvuje zbývajících sedm velkých cen, které klidně mohou být posledními v jeho kariéře. O jeho služby totiž nikde nejeví valný zájem. „Jsem McLarenu vděčný za to, že mně v předchozích pěti letech dal svoji důvěru. Vytyčených cílů jsme sice nedosáhli, ale obě sezony ve F1 jsem si užil naplno,“ uvedl šestadvacetiletý závodník. Svoje příští plány hodlá zveřejnit „v nejbližší době“.

 

Vandoorne bude mít co dělat, aby se udržel ve F1

 

Norris je naopak mužem budoucnosti. Do kádru McLarenu patří od roku 2017 a vykázat se může tituly z Eurocupu F Renault i ME F3. V současnosti je druhý v hodnocení šampionátu F2. Ve Wokingu pravidelně pracuje na simulátoru, absolvuje testy a již třikrát místo Vandoornea nastoupil v pátečních trénincích.

Jsme přesvědčeni, že Lando je výjimečný talent s obrovským potenciálem,“ prohlásil šéf McLarenu Zak Brown. „Právě na základě toho jsme si ho vybrali.“ Na poslední chvíli, protože na konci září rodákovi ze Somersetu vyprší u McLarenu smlouva a pak by mohl jít jinam – třeba do Toro Rosso.

Víme, že rychle jezdí i se učí a na svůj věk je mimořádně vyzrálý. V Landovi a Carlosovi máme mladou a přitom již zkušenou dvojici, která toho hodně dokáže,“ dodal Brawn.

Momentálně je mou největší touhou vyhrát F2. Bude to ale velmi těžké, protože zbývají jen čtyři závody. Potom už budou patřit moje myšlenky jen McLarenu. Splnil se mně sen. Sice jsem již delší čas součástí stáje, ale toto je moment, v jehož příchod jsem vždy doufal,“ svěřil se Norris.