Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Stoffel Vandoorne zůstává v McLarenu

Stoffel Vandoorne zůstává v McLarenu

Tým v něm vidí budoucího šampiona.

McLaren dnes oznámil, že Stoffel Vandoorne za něj bude závodit i v roce 2018.

Éric Boullier, šéf týmu: "Když jsme na konci roku 2016 oznámili, že Stoffel bude v roce 2017 naším závodníkem, naznačili jsme, že podle plánu by za nás měl závodit mnoho let. Ten plán se v ničem nezměnil a s radostí vám tedy mohu potvrdit, že za nás bude závodit i příští sezonu.

Jako všichni nováčci, i on se musel v první polovině své první sezony v F1 hodně naučit, ale má naši plnou důvěru. Vidíme, že se neustále zlepšuje. V týmovém kolegovi má velmi těžkého soupeře, o tom nemůže nikdo pochybovat, protože je to nejlepší jezdec současnosti. Ale Stoffelův ohromný talent a mimořádné úsilí nás přesvědčily, že s námi v budoucnu dosáhne obrovské úspěchy."

Stoffel Vandoorne: "Jsem nadšený, že tým oficiálně oznámil, že za něj budu závodit i příští rok. V druhé polovině sezony se budu moci soustředit pouze na svou práci, tedy maximální využití svého vozu, svých inženýrů a všeho a všech kolem mě. Za polovinu sezpny v F1 jsem se hodně naučil od mých inženýrů, mých mechaniků, od Érica (Boulliera), od Zaka (Browna), od Jonathana (Neala) a také od Fernanda (Alonsa), brilantního jezdce a excelentního týmového kolegy."

Boullier, Vandoorne a ani výkonný ředitel Zak Brown nikde nezmínili podepsání nové smlouvy ani její délku, místo toho skloňovali pouze prodloužení kontraktu. Z toho by se dalo usoudit, že McLaren má na Vandoornovy služby opci. Pětadvacetiletý jezdec se nyní může soustředit na co nejlepší výkon ve své první domácí velké ceně, která se pojede již tento víkend.