Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso dostal zelenou

Alonso dostal zelenou

Lékaři jsou s jeho zdravotním stavem spokojeni.

Fernando Alonso udělal další krok na cestě zpět do závodního kokpitu. V neděli absolvoval sérii lékařských vyšetření a lékaři jsou s jeho stavem spokojeni.

33letý jezdec se nezúčastnil zahajovacího závodu sezóny. Důvodem byly obavy, že by krátce po otřesu mozku, utrpěném během testování nového vozu McLarenu, mohl utrpět stejné zranění i během víkendu velké ceny, což by mohlo mít velmi negativní dopad na jeho zdravotní stav. Lékaři tehdy Alonsovi doporučili zůstat doma a Španěl jejich rady uposlechl. Do kokpitu se tak místo něj posadil náhradník McLarenu - Kevin Magnussen, moc zábavy si v něm však neužil. Vůz nedojel ani na start závodu a porouchaný motor, podle zpráv některých médií, se už nebude dát opravit.

Včera se Alonso nechal vyšetřit lékaři z Univerzity v Cambridgi a podle jeho poradce ho na startu malajského závodu určitě uvidíme.

"Je to soukromá záležitost, takže nemohu nic potvrdit ani vyvrátit, ale nepochybuji o jeho účasti ve Velké ceně Malajsie," řekl Luis Garcia-Abad, Alonsův poradce.

Závodník ani McLaren zřejmě neudělají oficiální prohlášení pro média dříve, než pilot absolvuje ještě další dvě vyšetření. Jeho manažer je však považuje pouze za "formalitu".

Mistr světa z let 2005 a 2006 začal s kondičním tréninkem už před VC Austrálie a minulý týden strávil jeden den přípravou v simulátoru McLarenu.