Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Piqueta u týmu NIO nahradí Filippi

Piqueta u týmu NIO nahradí Filippi

Důkladná příprava má přinést lepší výsledky

V rámci testovacích dnů ve Valencii se dnes prezentoval čerstvě přejmenovaný tým NIO, dřívější NextEV. Místo Nélsona Piqueta juniora, který zamířil k Jaguaru, byl angažován Luca Filippi. Druhým pilotem zůstává nadále Oliver Turvey.

Dvaatřicetiletý Ital v dosavadní kariéře vyzkoušel leccos. Dokonce se dopracoval až ke statutu testovacího jezdce F1, ovšem už před dvanácti lety a to ještě u skomírající stáje Minardi. V GP2 Series vydržel neuvěřitelných sedm sezon, přičemž v roce 2011 skončil na druhém místě. V posledních letech se pokoušel bez většího úspěchu uchytit v zámořské sérii Indy Car. Loni mu u Dalea Coyneho poděkovali už po čtyřech závodech za prokázané služby a od té doby byl bez práce. Nyní se pokusí o restart.

Auto, pojmenované NextEX NIO 003, si vyzkoušel v předstihu ve španělském Calafatu a byl s ním navýsost spokojený. „Měl jsem z něj fantastický pocit, stejně jako ze všech lidí okolo něj. Pro mě je to nový svět, plný talentovaných jedinců a čistých technologií. Jsem rád, že mohu být jeho součástí,“ uvedl.

Přes léto jsme absolvovali s prototypovým podvozkem NIO 003 hodně kilometrů, víc, než za všechny předchozí sezony dohromady,“ konstatoval nejvyšší šéf čínské ekipy Gerry Hughes, doufající, že neuspokojivé šesté místo v klasifikaci týmů se už nebude opakovat. „Jsem přesvědčen, že máme skvěle složenou jezdeckou dvojici. I když je Luca ve Formuli E nováčkem, přináší s sebou spoustu potřebných zkušeností.