Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ocon přivedl Gaslyho do motorsportu

Ocon přivedl Gaslyho do motorsportu

Půjčil mu první motokáru, fotbalový míč už neměl šanci

Bylo pro vás dávné přátelství Lewise Hamiltona a Nika Rosberga vhodným okořeněním jejich soubojů o mistrovský titul? Možná se za pár let dočkáte podobného. Jednadvacetiletý Francouz Esteban Ocon se pochlubil, že to byla jeho motokára, ve které se jeho stejně starý krajan Pierre Gasly zamiloval do motorsportu. Nebýt šťastné náhody, tak by Gasly možná nikdy nezjistil, že motokára je zábavnější než fotbalový míč.

"Když byl ještě malý, mohlo mu být sedm nebo osm let, moji a jeho rodiče spolu kamarádili," řekl junior Mercedesu. "Jednou, když jsem jezdil v motokáře, on tam hrál fotbal. Můj otec řekl: Proč nenecháš Pierra chvíli jezdit? A pak ho už fotbal vůbec nezajímal! V podstatě se tedy známe od našich začátků."

Ocon se do F1 dostal dříve, ale Gasly jde v jeho šlépějích. Také je v juniorském programu velkého týmu, také musí své schopnosti ukázat ve středu pole a také naskočil do rozjeté sezony. Gasly v Malajsii poprvé nahradil Daniila Kvjata, Ocon uprostřed té minulé vystřídal Ria Haryanta.

"Je to náročné, o tom žádná, ale není to stejně těžké na každém okruhu. Například Singapur a podobné tratě jsou horší, okruhy jako Sepang lepší. Alespoň mně to tak přijde."

Gasly si v Malajsii ostudu neudělal a v Suzuce bude v lepší situaci, protože si už trochu zvykl na vůz F1 a tým Toro Rosso. Na Suzuce navíc letos už závodil v japonské sérii Super Formule.