Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Toro Rosso obětovalo kvalifikaci taktice pro závod

Toro Rosso obětovalo kvalifikaci taktice pro závod

Sainz má penalizaci 20 míst na startu

Tým Toro Rosso předem dobře věděl, že jeho mladí býčci v kvalifikaci díru do světa neudělají. Sainze čekala vysoká penalizace a Gasly stále především sbírá zkušenosti. Proto se rozhodl obětovat výsledek a vymyslet účinnou strategii pro nedělní závod.

Španěl si v závodě odpyká trest odsunutí o 20 míst startovním roštu. Je to souhrn tří penalizací za výměnu různých komponent pohonné jednotky.

Výsledky ve výpisu dosažených časů vypadají hůř, než jak to ve skutečnosti je, protože v druhé části kvalifikace jsme se rozhodli nejet na nových gumách – prostě jsme vyrazili na těch, které jsme použili v první části,“ vysvětloval Carlos Sainz. „To proto, že chceme mít na zítřek k dispozici všechny strategické možnosti. Kvůli trestu za výměnu dílů budu startovat z úplného konce roštu. Druhá část dnešní kvalifikace proto byla jaksi podivná. Využili jsme ji k tomu, abychom si zkoušeli start. Jeli jsme v ní na použitých pneumatikách. Tohle normálně neděláme. Proto jsem si téhle kvalifikace moc neužíval.

Francouz Pierre Gasly se nedostal ani do druhé části kvalifikace a s dosaženým 17. místem rozhodně nemohl být spokojený. „Je to mrzuté. Dnešní kvalifikace pro mě nebyla dobrá. V první části jsem měl ve svém nejlepším kole potíže, když jsem v prvním sektoru zablokoval kola a málem vyjel z dráhy. Naštěstí jsem kolo dokončil, ale nebylo hladké. Čekal jsem, že se v druhé jízdě podstatně zlepším, jenže jsme nakonec tuhle příležitost neměli, protože kvalifikace byla zastavena červenými vlajkami. Takže mě konečný výsledek zklamal, poněvadž jsme měli na to, abychom se probojovali do druhé části,“ zlobil se Pierre Gasly.