Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hartley se neubránil výbuchu emocí

Hartley se neubránil výbuchu emocí

Toro Rosso: Ve správný čas na správném místě

Jako postříkané živou vodou bylo dnes Toro Rosso. Příslušnou tekutinu zřejmě dodala Honda ve formě vylepšeného motoru.

Snad ještě více udivil suverénní Hartleyův výkon, kterého mnozí už vidí jednou nohou pryč z F1. Pokud je pravdou, že podmínkou jeho setrvání v týmu je stabilní porážení stájového kolegy, tak ji tentokrát splnil. A bylo to po čertech těžké, protože i Gasly si vedl znamenitě.

Byl jsem tak šťastný,“ svěřil se Brendon Hartley (6. místo). „Normálně nedávám moc najevo emoce, jenže tentokrát tomu nešlo zabránit. Vyvrcholilo tím obrovské úsilí, které jsme do toho vložili, boje, sváděné během sezony. Vše perfektně fungovalo a auto mně poskytlo to, co jsem potřeboval. Kvalifikace byla náročná hlavně kvůli počasí, ale dokonale jsme realizovali připravenou strategii, na trati jsme byli vždy ve správný čas. Šestá pozice na roštu a navíc před japonskými fanoušky, to je něco fantastického. Chvíli si to budu vychutnávat, ovšem rád bych si samozřejmě odvezl nějaké body.

 

Pierra Gaslyho porážka od parťáka tentokrát snad ani tolik nemrzela

 

S tímhle jsme nějak ani nepočítali,“ prozradil Pierre Gasly (7. místo). „Na rozdíl od některých víkendů v minulosti jsme odvedli bezchybnou práci. To, že se to přihodilo právě v Japonsku, je bonus navíc. Na Suzuce se prakticky nedá předjíždět. Proto se musíme soustředit na start. Kolem nás stojí rychlí soupeři, zabojujeme a doufáme, že řádně zatopíme Romainovi (Grosjeanovi).“