Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Horner: Verstappen může vystavět tým kolem sebe

Horner: Verstappen může vystavět tým kolem sebe

Ve Ferrari a v Mercedesu již mají své bašty jiní jezdci

Šéf Red Bullu věří, že Max Verstappen by pro dobro své kariéry neměl uvažovat o přestupu do Mercedesu ani Ferrari. Lepší alternativou je zůstat u výrobce energetických nápojů a přestavět tým kolem něj. Mladá nizozemská superstar má s Red Bullem smlouvu na sezony 2018 a 2019, ale v padoku se šeptá, že za určitých okolností může být jednostranně ukončena o rok dříve. Jenže opravdu má kam přestoupit?

"Myslím, že dobře ví o síle tohoto týmu," řekl Christian Horner o svém jezdci. "Cítí se v něm dobře, je nejmladším vítězem velké ceny, je nejmladším jezdcem se dvěma vítězstvími i nejmladším jezdcem, který kdy v F1 získal body. Přitom v Mercedesu je doma Lewis (Hamilton) a Seb (Vettel) podepsal tříletý kontrakt s Ferrari. Očividně je nejlepší vystavět si tým kolem sebe, ale naším úkolem je dát mu konkurenceschopný vůz."

Takový návrh zřejmě nepotěší Daniela Ricciarda, na kterého se v tomto rozhovoru jaksi pozapomnělo. Ale zpátky k Verstappenovi. Byl by vůbec tak odvážný, aby šel do Hamiltonova nebo Vettelova týmu?

"Na tuto otázku může odpovědět pouze on. Každý z nás chce být v pozici, aby mohl bojovat se špičkou. Kvůli tomu jsme letos vložili tolik úsilí do vývoje vozu během sezony. Hodně jsme jej zrychlili a ve vývoji přesprintovali konkurenci. Nezačali jsme dobře a nyní dokážeme vlastními silami vyhrávat velké ceny. Teď už jen tuto trajektorii udržet."

Ale nejen rychlost je důležitá. Verstappen je až na šestém místě šampionátu, a pravděpodobně se už z něj nedostane, kvůli mnohým selháním techniky.

"V tolika závodech měl velkou šanci na fantastický výsledek... Měl čtyři mechanické poruchy, všechny na motoru. Když si spočítáte ztracené body, mohl být velmi blízko třetí příčce v šampionátu. Zaslouží si uznání za to, že se v tak mladém věku nenechá přemoci frustrací."