Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren má nového náhradníka

McLaren má nového náhradníka

Talentovaný mladík možná jednou nahradí Alonsa

McLaren má nového rezervního jezdce. Jenson Button už na návrat do vozu F1 ani nepomyslí a potichu nechal zpřetrhat poslední vazby se svým bývalým týmem. Jeho místo nyní zaujal jiný britský jezdec, 17letý Lando Norris.

"Už se těším na to, jak budu pomáhat tomuto týmu. Začnu již příští týden testem pneumatik na Interlagosu a budu pracovat tvrději než kdykoli předtím, abych se během roku co nejvíce naučil a zlepšil se," řekl Angličan. "Fernando a Stoffel mi budou skvělými učiteli a já udělám vše pro to, abych jim pomohl vrátit tým zpátky mezi špičku."

McLaren si Norrise vychoval ve svém programu pro mladé jezdce, stejně jako Stoffela Vandoornea. Pohled na jeho úspěchy v posledních čtyřech letech dává tušit, že by z něj jednou mohl být šampion F1. Po prvním roce v monopostech zvítězil v sérii Formule MSA (britská série s vozy F4), loni byl šampionem Formule Renault 2.0 Eurocup i NEC a také Toyota Racing Series. Letos se soustředil na evropský šampionát F3, v němž zvítězil s náskokem 53 bodů před druhým Joelem Erikssonem.

Díky jeho úspěchům v posledních dvou letech má nárok požádat o superlicenci. Mluvilo se o něm jako o možné náhradě za Fernanda Alonsa i o jeho zapůjčení týmu Toro Rosso jako odškodném za Carlose Sainze, ale McLaren nechce jeho nástup do kolotoče velkých cen uspěchat. Příští rok ho pravděpodobně nechá závodit v F2 nebo v japonské sérii Super Formule.