Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Střetnou se Verstappen a Alonso v boji o titul?

Střetnou se Verstappen a Alonso v boji o titul?

Vše prý závisí na novém motoru Renaultu

Je zaděláno na vzrušující boj o mistra světa, jehož součástí tentokrát budou i zkušený Fernando Alonso a mladý Max Verstappen? Tak se zdá, že o mnohém rozhodne počet koňských sil nové pohonné jednotky Renault, jež bude pohánět vozy Red Bullu i McLarenu. Tým z Wokingu totiž věří, že nyní má stejně dobrý vůz jako výrobce energetických nápojů a kromě lepšího motoru už potřebuje jen zvládnout menší změny technických pravidel.

"To se nikdy nedá říct předem," podotkl Éric Boullier k boji o mistrovský titul v roce 2018. "Pokud by pravidla zůstala na sto procent stejná, tak bych řekl ano. Jenže nás samozřejmě čeká pár změn. Zmizí T-křídlo i monkey seat, zadní část vozu bude čistší, což nám zkomplikuje práci. A kromě toho budeme mít Halo, které je pro aerodynamiku hotovou pohromou. Takže máme co dělat."

"Teď nám GPS tvrdí, že jsme blízko Red Bullu. Na některých tratích jsme možná ještě o trochu lepší než oni, na jiných o trošku horší. A oni vyhráli pár závodů, takže jsme opatrně optimističtí," doplnil Zak Brown.

Red Bull chtěl do boje o mistrovský titul zasáhnout již tento rok, ale při vývoji nového širšího vozu mu jeho aerodynamický tunel dával nesprávná data. Nyní vůz Red Bullu dokáže vyhrávat závody i s mírným výkonnostním deficitem a slib Renaultu, že už příští rok dodá stejně dobré pohonné jednotky jako Mercedes, dává jeho jezdcům velkou naději na boj o mistrovský titul.

"To zjistíme příští rok," odpověděl Max Verstappen na otázku ohledně důvěry ve splnění slibu daného francouzskou automobilkou. "Zatím neznám odpověď na tuto otázku. Zůstávám obezřetný, ale vypadá to dobře. Nikdy nevíte, s čím přijdou ostatní, takže si jednoduše užiji konec této sezony a počkám, jaký bude začátek příštího roku."