Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hülkenberg nejlepší ze zbytku pole

Hülkenberg nejlepší ze zbytku pole

Sainz nedokázal využít potenciál

Renault bojuje s Toro Rosso a týmem Haas o pozice v Poháru konstruktérů a každý získaný bod zde doslova může mít hodnotu milionu dolarů. Zatímco Nico Hülkenberg do boje vykročil rázně a zítra odstartuje jako nejlepší ze zbytku pole ze sedmé pozice, Carlos Sainz nedokázal využít potenciál vozu a na roštu se postaví až na místo dvanácté.

Vím, že je to teprve kvalifikace a v závodě se může stát ledacos, ale mám velmi dobrou pozici na zítřek. V Q2 jsem zajel jedno z mých nejlepších kvalifikačních kol v tomto roce a byl jsem s sebou spokojen. Ve třetí části jsem se trochu trápil, ale s výsledným umístěním jsem spokojen.“ Dobrý výsledek z kvalifikace by Nico rád proměnil i v slušnou porci bodů ze závodu: „Tempo s těžkým vozem jsem v trénincích měl dobré a v autě se cítím dobře. K zítřku přistoupím jako k normálnímu závodu, ale doufám, že se mi podaří se udržet na sedmé pozici.

Jeho španělský kolega byl pochopitelně nespokojen, jelikož se mu nepodařilo ani postoupit z druhé části kvalifikace. Vinu ale nesváděl na auto: „Výsledek z kvalifikace je rozhodně zklamáním, zejména poté, jakou rychlost jsem měl v dnešním tréninku a první části kvalifikace. V Q2 jsem neměl dobré zahřívací kolo a nepodařilo se mi dostat přední pneumatiky do správné teploty, takže výsledný čas neodpovídal mému potenciálu. V trénincích jsem měl dobrou rychlost v dlouhých úsecích, tak doufám, že se mi podaří se zítra dostat na body.