Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault slaví 6. místo v poháru konstruktérů

Renault slaví 6. místo v poháru konstruktérů

Díky Hülkenbergovu šestému místu

Renault uspěl v v souboji s Toro Rosso o šesté místo v Poháru konstruktérů. Díky Nikovi Hülkenbergovi, který projel pod šachovnicovou vlajkou na šestém místě, získala francouzská stáj osm bodů. I přes chybu mechaniků při zastávce Carlose Sainze proto u žlutočerných vládla radost.

Bylo to dnes trochu jako thriller. První kolo závodu bylo zajímavé, stejně tak i situace po výjezdu z boxů, když jsem musel předjet haas, který byl na rovinkách super rychlý a zároveň jsem měl za zadním křídlem Checa (Péreze),“ řekl po závodě Němec, pro kterého to nebyl úplně snadný závod. „Šesté místo v Poháru konstruktérů je pro nás dobré a bude to morální povzbuzení pro práci přes zimu. Ve druhé polovině sezony jsme měli dobré auto, ale zároveň se nám nevyhnulo několik technických problémů, takže výsledná šestá pozice je pro nás skvělá.

Jeho španělský kolega týmu dnes nepomohl, protože mu mechanici při zastávce v boxech špatně upevnili kolo a byl tak nucen svůj vůz odstavit. „Absolvovali jsme dobrý závod a těšil jsem se na jeho druhou polovinu, v níž jsem chtěl bojovat o umístění na bodovaných místech. Měl jsem dobré tempo a je škoda toho incidentu s kolem, ale takové věci se občas stávají. Doufal jsem, že bychom mohli mít oba vozy na bodech. Ale Nico odvedl skvělou práci a získal body, které tým potřeboval. Celkově to byla dobrá sezona a skvělý start mé spolupráce s Renaultem.