Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

HWA bude pomáhat Venturi

HWA bude pomáhat Venturi

Mercedes vysílá svůj předvoj

Mercedes je zase o krůček blíž ke vstupu do Formule E. Poté, co vyslal k Venturi svoje smluvní jezdce Mara Engela a Edoarda Mortaru, uzavřela nyní s touto monackou stájí dohodu o technické spolupráci společnost HWA.

Tato firma, založená v roce 1998, je zodpovědná za přípravu vozů Mercedes v DTM a staví motory této značky pro formuli 3. V Deutsche Tourenwagen Masters má na svém kontě sedm titulů a v současnosti do něj nasazuje šest aut.

Venturi je relativně malým výrobcem. Ve Formuli E jsou ale přítomní velcí hráči a další přicházejí. Proto je pomoc HWA pro nás velkou výhodou,“ prohlásil Engel. „Je třeba ovšem podotknout, že za uplynulých dvanáct měsíců jsme sami udělali velký pokrok. Přišli k nám důležití lidé, jako šéfinženýr Jacky Eeeckelaert s bohatou praxí z F1. Jejich zkušenosti jsou tím, co nám pomůže vzhůru. Doufám, že se to brzy projeví ve výsledcích.

Německý závodník v té chvíli netušil, že se jeho přání naplní tak brzy. V hongkongské ouvertuře totiž dojel v neděli Mortara na nečekaném druhém místě.