Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Andretti vyzkouší Hertu juniora

Andretti vyzkouší Hertu juniora

Američan byl letošní senzací v Indy Lights

Zajímavého mládence posílá do testů Formule E, které se uskuteční bezprostředně po e-prix Marrákéše, tým Andretti. Přihlásil svého svěřence, teprve sedmnáctiletého Coltona Hertu.

Příznivci zámořských sérií určitě zbystřili pozornost. Ano, je to opravdu syn Bryana Herty, vítěze čtyř závodů v IndyCar a třetího z 500 mil Indianapolisu 2005. Potomek se potatil dokonale. Zatím měl problém jen s jednou věcí – byl někdy příliš mladý na to, aby ho pustili na start. To se mu například stalo loni v britské F3.

Letos se představil v Indy Lights a coby rookie s minimem zkušeností způsobil senzaci. Vyhrál v St. Petersburgu a Barber Motorsport Parku, sedmkrát vystoupil na pódium a získal stejný počet pole positions. V konečné klasifikaci mu patřila třetí příčka.

Šéf Andretti Autosportu Michael Andretti si ho nemůže vynachválit: „Má za sebou impozantní sezonu a to mu ještě není osmnáct. Jsme rádi, že ho můžeme vyzkoušet i ve Formuli E. Určitě mu to bude k užitku.“

Těžko ovšem předpokládat, že by Herta junior spojil svoji kariéru v nejbližších letech s elektrickými monoposty. Rodák z Valencie (v Kalifornii) a vášnivý vyznavač lakrosu má totiž před očima jediný cíl – být v Indy lepší než táta!