Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nové vozy budou vypadat senzačně i s Halo

Nové vozy budou vypadat senzačně i s Halo

Musíme ale čekat do roku 2021

V roce 2017 jsme se dočkali nejen rychlých, ale i docela hezkých vozů F1, přestože někomu mohly vadit žraločí ploutve a T-křídla. Ploutve i s jejich křidélky letos zmizí, ale estetice nejspíš uštědří pořádnou ránu Halo, ochranná konstrukce, která má chránit hlavu jezdce před velkými letícími objekty, například utrženou pneumatikou. Ross Brawn nás ujišťuje, že jeho tým již pracuje na vozech, které nejen umožní rychlou jízdu vozů v závěsu či v celém vláčku, ale budou vypadat parádně dokonce i s Halo. Všechny velké technické změny jsou ale plánované až na vzdálený rok 2021.

"Máme designéry, kteří už nějaký čas pracují na estetice vozů a tu považujeme za velmi důležitou," řekl ředitel sportovních záležitostí F1 v rozhovoru pro Sky Sports. "Myslím si, že jsme udělali ohromný pokrok ve způsobu, jak integrovat Halo. V současnosti vypadá, jakoby ho někdo prostě přišrouboval na karoserii vozu, což je v podstatě pravda."

Máme se připravit na radikální změnu, návrat ke kořenům nečekejte.

"Když mluvíme s fanoušky, říkají nám, že vozy by měly vypadat úžasně. Měly by vypadat téměř jako něco převzatého z videohry inspirované formulí 1, ne naopak. Podle mě budou vypadat senzačně! Pro nás je to důležité."

Líbilo by se vám, kdyby Brawna a jeho tým inspiroval Antonio Paglia?