Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Karthikeyan splnil podmínky pro udělení superlicence

Karthikeyan splnil podmínky pro udělení superlicence

"Dnešní ráno bylo rychlé a opojné."

Historicky první indický pilot ve formuli 1 Narain Karthikeyan splnil ve středu na okruhu Silverstone podmínky pro udělení Superlicence. Ind současně poprvé usedl do nového Jordanu EJ15, který letos pohání agregáty od Toyoty.
 
Účastník Světové série Nissan již dříve testoval pro Jordan, tehdy ještě pod vedením Eddieho Jordana a rovněž pro Jaguar. Narain ve středu absolvoval první jízdu s monopostem formule 1 od okamžiku, kdy podepsal kontrakt s Jordanem. Karthikeyan převzal EJ15 od svého týmového kolegy Tiaga Monteira a na mokrém asfaltu Silverstone odjel bezproblémových 300 kilometrů.
 
"Naposledy jsem jednomístnou formuli pilotoval v listopadu. Vůz formule 1 je od té doby mojí první zkušeností na okruhu!” uvedl Karthikeyan.
 
"Dnešní ráno bylo velmi rychlé a opojné. Teď si již začínám zvykat."
Sportovní ředitel Jordanu Trevor Carlin, který zná Naraina z Formule 3 i ze Světové série byl z prvních výsledků Inda potěšen.  
 
"Je pozitivní, že jsme neměli problémy se spolehlivostí. Dokázali jsme najet slušnou porci kilometrů. Udělalo na nás dojem, jak se oba jezdci dostali po několikaměsíční pauze do závodní rutiny," prohlásil Carlin.
 
"Oba jsou s EJ15 spokojeni, mají pro něj cit. V této fázi však nejedou na maximum. Abych byl upřímný, tak si myslím, že si to oba nesmírně užívají!