Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Brown: Na dálku to s Hondou nefungovalo

Brown: Na dálku to s Hondou nefungovalo

Vztahy s Renaultem jsou naopak vynikající

Tak ještě jednou na téma rozchodu McLarenu a Hondy. Na právě probíhající Autosport International Show v Birminghamu se k této látce vrátil boss britské stáje Zak Brown.

Tentokrát se obrátil do historie a přirovnal působení japonského dodavatele motorů s neúspěšným angažmá Jaguaru ve F1. Ten v roce 2000 koupil tým Stewart, ale ani za pět let ho nedokázal posunout mezi elitu. Nakonec ho s úlevou prodal Red Bullu.

Co mají oba tyto příběhy společného? Podle Browna nevhodný způsob řízení „na dálku“: „Mercedes je německá značka, přesto jsou jeho základna pro F1 i produkce motorů umístěny ve Velké Británii. Honda naproti tomu vše soustředila do továrny doma v Sakuře. Ta je sice na špičkové úrovni a disponovala v podstatě neomezenými zdroji, ale vázla komunikace se vzdálenou centrálou McLarenu ve Wokingu. Proto byla konkurence pořád o krok před námi.

Brown je nadále přesvědčen, že ukončení spolupráce bylo krokem správným směrem. „Hlavním problémem byl chybějící výkon. Jsem si jist, že s Renaultem to bude už v Austrálii jiná písnička. Naše pracovní vztahy s ním jsou skvělé a doufám, že fanoušci brzy uvidí McLaren tam, kam patří – na špici pole,“ tvrdí.