Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Místo Montrealu Řím nebo Norimberk?

Místo Montrealu Řím nebo Norimberk?

Nejpravděpodobněji ale nic

Management Formule E se pokouší najít náhradu za zrušený víkend 29. a 30. července v Montrealu. Ten odpadl pro zásadní nesouhlas nové starostky města, která se podnik původně snažila vykázat z centra na okruh Gillese Villeneuvea. Jenže to se zase nelíbilo promotérovi Alejandru Agagovi a tak mu nezbývá, než se poohlédnout jinde.

Uspořádat závod na městské trati je ovšem náročná záležitost a především je to běh na dlouhou distanci. Proto se jako alespoň trochu reálná rýsují pouze dvě řešení. Že se o obou uvažuje, potvrdil šéf týmu Renault e.dams Alain Prost.

Nejpravděpodobnější je, že v Římě, který má letos v šampionátu premiéru, by se kromě soboty jelo i v neděli. Vzhledem k tomu, že se jedná o lokalitu na předměstí, mohlo by to být průchodné.

Druhou alternativu představuje Norisring (na snímku), tedy okruh v Norimberku, známý z DTM. O něm se dokonce uvažovalo už před pár lety, ale pak dostal přednost Berlín. Znamenalo by to ovšem, že seriál se v Německu zastaví dvakrát.

Další návrhy, například britský Birmingham, jsou pro značnou časovou tíseň prakticky nerealizovatelné. Pak je tu ovšem ještě jedna možnost – že se náhradníka získat nepodaří. Předpokládá to ostatně i Agag: „Tuším, že kalendář zůstane v podobě, v jaké je teď. Většina stájí i partnerů je s ním spokojena i bez Montrealu.