Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ralf Schumacher je pyšný na synův debut

Ralf Schumacher je pyšný na synův debut

První vítězství přišlo velmi rychle

David Schumacher vykročil do velkého světa závodění v monopostech pravou nohou. Šestnáctiletý syn Ralfa Schumachera, tedy synovec sedminásobného mistra světa, se účastní mistrovství Spojených arabských emirátů F4. Během úvodních čtyř závodů na okruhu Yas Marina se třikrát dostal na stupně vítězů a minulý víkend v Dubaji už přišlo i první triumf. Otec je na syna, jenž strávil poslední léta závoděním v motokárách, patřičně pyšný, ale zároveň si uvědomuje, že v Evropě tento rok potká podstatně silnější konkurenci.

"David měl velmi dobrý víkend, ale každý závod a každý start jsou důležité, protože se teď potřebuje učit," řekl vítěz šesti velkých cen. "Jako otec jsem na Davidovo vítězství samozřejmě pyšný. Dokázal se oklepat z incidentů na trati a vlastně kvůli tomu tu je, potřebuje získávat zkušenosti. Před týdnem poprvé závodil za volantem F4, ale řekl bych, že mu to jde dobře. Jsem hrdý na to, co předvedl v posledních závodech, ale zároveň si uvědomuji, že v Evropě ho čeká velmi tvrdá konkurence."

David Schumacher bude letos závodit za tým, který spoluvlastní jeho otec, v německém šampionátu F4. Bude tak pouze o stupínek níže než jeho 18letý bratranec Mick Schumacher, jenž po nepříliš přesvědčivé sezoně zůstává v evropském šampionátu F3.