Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

David Schumacher bude pokračovat ve FIA F3

David Schumacher bude pokračovat ve FIA F3

Přesune se k Tridentu

Davida Schumachera budeme ve startovním poli FIA F3 vídat také letos. Syn vítěze šesti velkých cen formule 1 Ralfa Schumachera přestupuje k týmu Trident. V barvách této stáje německý pilot odjel tři z celkových čtyř dní loňského posezonního testování.

„Z toho, že letos budu závodit za Trident, jsem nadšený. Myslím si, že máme velkou šanci. Tým odvedl během testů v Barceloně a v Jerezu velmi dobrou práci a auto bylo úžasné. Na tuto sezonu se těším. Cítím, že je tým zapálený pro to, co dělá. Z letošní sezony mám tedy skvělý pocit,“ řekl Schumacher.

Optimistický je také šéf stáje Giacomo Ricci: „David má velký potenciál. Myslím si, že může ukázat mnohem více. K tomu, aby dosáhl zajímavých výsledků, mu nic nechybí. Během loňských posezonních testů mohl Trident porovnat s ostatními týmy (jeden den jel s Premou – pozn. red.). Jsme proto hrdí, že se rozhodl pro nás. Navázali jsme skvělé vztahy. Kromě toho také pracujeme rychle. Jsem si jistý, že to letos povede k velmi dobrým výsledkům,“ uvedl.

David Schumacher bude letos závodit za Trident. Foto: Trident

Pro Schumachera letos půjde o třetí sezonu ve FIA F3. Poprvé se v šampionátu objevil v roce 2019, kdy v posledním podniku sezony v Soči nahradil u Camposu zraněného Alexe Peroniho. Během roku 2020 pak odjel prvních šest podniků za Charouz Racing System a poslední tři za Carlin. Na své první body ale stále čeká. Jeho dosud nejlepším výsledkem je 12. místo z úvodního závodu druhého podniku loňské sezony na Red Bull Ringu.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Carlin