Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren brzdí přehnaná očekávání

McLaren brzdí přehnaná očekávání

Brown a Boullier odmítají roli favorita

McLaren loni tvrdil, že má jedno z nejlepších šasi, a Renault prohlašoval, že alespoň v závodním režimu je již výkonnostní deficit jeho motorů jen velmi malý. Renault má ambici tento rok svou ztrátu zcela vymazat. A když si k tomu připočteme, co všechno může McLaren stihnout za jednu zimu, vychází nám, že by už v Austrálii měl útočit na vítězství. Nebo ne?

"Očekávání jsou součástí hry, ale musíme je udržet pod kontrolou. Dáváme si záležet, abychom nevypouštěli velikášská prohlášení a drželi se pravidla: Slibovat méně, dokázat více. To bude důležité," nechal se slyšet Éric Boullier, francouzský závodní ředitel týmu McLaren. "Emocionálně je to teď náročné a je součástí mé práce dohlédnout, aby se to nevymklo kontrole, ačkoli já mám k jižanskému typu blíž než většina britských kolegů. Člověk se snadno poddá přehnaným očekáváním, hlavně když po třech letech v temnotě uvidí světlo na konci tunelu. Musíme zachovat profesionální přístup."

Výkonný ředitel McLarenu Zak Brown souhlasí: "Tým je zvyklý bojovat o Pohár konstruktérů a titul a všichni se už k tomu chtějí vrátit. To vytváří ještě větší tlak. Už je to nějaká doba, co jsme naposledy byli vpředu, proto se musíme ujistit, že nám před Austrálií očekávání nepřerostou přes hlavu. Překvapilo by mě, kdybychom v Melbourne nebyli jedním z nejvíce sledovaných týmů, protože všichni budou chtít vědět, jak na tom doopravdy jsme. Proto si musíme dávat pozor, abychom se neocitli pod přehnaně velkým tlakem."

Boullier se ale přece jen trochu zasnil a představil si, co by týmu přineslo vítězství v Melbourne.

"Vyhrát v Austrálii je mým snem, ale třetí místo by asi bylo lepší," pousmál se. "Pokud v Austrálii vyhrajete, musíte si sednout se sponzory a vlastníky a každému vysvětlit, že to byl pouze jeden závod. Vést šampionát, to je další kapitola, ale byly by to příjemné starosti!"